Geslo godine > 2008

Od srca ljubljena braćo i sestre!

 

Već izvjesni niz godina donosim i predlažem početkom svake godine određeno geslo koje sam od Boga izmolio, a koje nas treba na našem budućem putu vjere pratiti, motivirati i nadahnjivati za nove aktivnosti koje donose blagoslov. Neka se ono kod sve djece Božje u povjerenim mi zemljama odrazi na snažnije zajedništvo među nama ali i prema gore, ali isto tako i u rastu i sazrijevanju naše duše!

 

Brojni i uglavnom pozitivni bili su odjeci iz raznih zajednica i okruga. Tako nas i u nadolazećoj godini treba pratiti geslo koje će poduprijeti i nadopuniti nastojanja i razvoje ostvarene u prethodnoj godini.

 

Geslo za 2008/09. godinu glasi:  „Jedno srce i jedna duša.“

 

Svi mi želimo postići obećani cilj vjere. Znamo da putovanje do njega nije šetnja; put do tog uzvišenog cilja je strm i trnovit te stoga nije nimalo lagano njime ići. Bit će nam međutim mnogo lakše ako njime možemo ići zajedno u jednom duhu. A kako je to moguće? Tako da ispunjeni dubokim vjerskim uvjerenjem,  a poštujući, ljubeći i uvažavjući svog bližnjega, dajemo svoj doprinos aktivnom i živom zajedništvu.  Za to ćemo koristiti i svoje lijepe „izvore snage“.  Pritom mislim na primjer na:

našu djecu za koju želimo što je moguće više kako bi stekla snažan temelj vjere,

naše mlade koji već danas kao snažni stupovi surađuju i daju svoj doprinos u mnogim zajednicama,

naše pjevače i svirače koji se povode za načelom: „Pjevanje donosi radost – zapjevajte s nama!“

 

Nastojmo u 2008. godini živjeti pod geslom „Jedno srce i jednu dušu“! Rastimo u njemu i idimo zajedno prema danu ponovnog dolaska Sina Božjega. Želim svim predstojnicima, dušobrižnicima, voditeljima i vjeroučiteljima da u povjerenim im vjernicima mognu razbuktati oganj ljubavi i radosti.

 

Specijalno u tu svrhu oformljen gremij i naša grupa za javno djelovanje izradili su na temu „Jedno srce i jedna duša“ dragocjene osnove koje mogu biti od velike pomoći.

 

Neka ti poticaji ožive naše zajednice i okruge i neka u nama učvrste vjeru da „Naš Gospodin dolazi sigurno!“

 

U ljubavi s vama povezan, srdačno vas pozdravljam,

 

vaš

 

Armin Studer

 

Novoapostolska Crkva u Republici Hrvatskoj © 2017