Geslo godine > 2011

Odbaciti sve što nas opterećuje!

 

Ove su riječi ujedno i poziv i ohrabrenje. Slika trkača maratona nam zorno govori što se pod time misli. On se mora boriti uporno i ustrajno. Najvažnije je, međutim, da trkač ima uvijek pred očima cilj.  Da bi stigao do cilja, odbacuje sve što ga opterećuje i što mu otežava trčanje.

 

Prenesimo sliku trkača maratona na naš put života i vjere! Jedan se bori s tjelesnim i duševnim patnjama, bolesima ili nekim drugim poteškoćama.  Drugi trpi razočaranja i razne neprilike koje se tiču njega samoga, njegovog okruženja ili društva općenito. Sve to opterećuje dušu i oduzima joj radost i mir.  Protiv tih se misli i osjećaja moramo boriti.  Naša taština i samouvjerenost  znadu nam ponekad biti smetnjom na putu.

 

Odbacit ćemo sve što nas opterećuje kako nas uči jedna stara pripovijetka: Neki je čovjek putovao u zemlju za kojom je dugo čeznuo. Bilo je to dugačko i teško putovanje. Konačno je došao pred široku rijeku. Znao je da ga tamo preko, na drugoj obali,  očekuje krasna zemlja puna života.   Želio je što prije stići do nje. Splavar koji je bio spreman prevesti ga na drugu obalu  rekao mu je: „Svoju prtljagu  moraš ostaviti ovdje. Prevozim samo ljude bez tereta!“  Čovjek se silno uznemirio jer je smatrao gotovo nemogućim  jednostavno ostaviti sve stvari koje je za života nakupio i s mnogo muke vukao i donio sa sobom.  „Sve?“ pitao je u nadi da će barem nešto od svoje imovine moći ponijeti sa sobom. „Povest ću samo tebe – bez prtljage – ili češ sa svojim stvarima ostati ovdje. Odluči se!“ odgovorio  mu je splavar.

 

«… odbacimo od sebe svako breme i grijeh koji  lako zavodi, te ustrajno trčimo na utakmici koja nam je određena!»  Iz Poslanice Hebrejima 12, 1

 

Isus Krist je naš uzor u ustrajnosti.  On je išao svojim putem patnje, ustrajao je i nije odustao. Isusa ćemo imati pred očima kao što trkač maratona ima pred očima svoj cilj. To će nam dati snage i ustrajnosti da sačuvamo odvažnost i pouzdanje čak i kada nas snađu bol ili patnja.

 

«Milost vam i mir od Boga Oca i Gospodina Isusa Krista!»  2 Sol 1, 2

 

U ljubavi povezan s vama, vaš

 

Markus Fehlbaum

 

Novoapostolska Crkva u Republici Hrvatskoj © 2017