Geslo godine > 2015

Radost u Kristu

 

Danas ne znamo što će nam donijeti nova godina. To ne ovisi samo o nama. Što mi međutim možemo učiniti su prioriteti koje ćemo si postaviti za novu godinu. Razmišljanja o tome čemu i/ili komu ćemo 2015. godine dati prednost mogu biti značajnija od dobrih nakana koje inače možda donosimo početkom svake nove godine.   Kao plod takvih razmišljanja obično slijedi svijesna odluka  da ćemo u godini koja je pred nama nastojati živjeti prema određenim prioritetima i za  njima težiti.

 

Početkom godine se Veleapostol Jean-Luc Schneider prvi put video porukom obratio novoapostolskim kršćanima širom svijeta. Poglavar Novoapostolske Crkve je zahvalio za mnoga djela ljubavi u protekloj godini i usmjerio naš pogled na novu godinu koju je stavio pod geslo „Radost u Kristu“.

 

U svom pozdravu i poruci Veleapostol se malo pobliže osvrnuo na radost u Kristu i zaključio kako je ona plod Duha Svetoga i izvanredno mjerilo do koje smo razine duhovno sazreli. Pritom je naveo četiri točke u kojima se sastoji radost u Kristu:

 

Radujemo se spasenju po Kristu.

Radujemo se u zajedništvu s Kristom

Radujemo se služenju po uzoru na Gospodina.

U svakodnevnom se životu radujemo zbog primljenih darova i snage.

 

I u novoj godini će opet biti dana ispunjenih srećom i radošću ali i dana ispunjenih brigama i nevoljama. Unatoč svemu želimo radost u Kristu doživljavati u zajedništvu, u uzajamnom pomaganju i zagovoru, u vjeri kao i u svakodnevnom životu.

 

„Ali ja ću se radovati u Gospodinu i kliktat ću u Bogu, svojem Spasitelju“ (Habakuk 3, 18).

Bog će  i u 2015. godini brinuti o nama.  Jačat će našu vjeru i dati nam potrebne snage. Budemo li ih koristili u duhu Evanđelja, onda će radost u Kristu obasjati našu svakodnevicu i onu naših dragih. To svjetlo možemo i želimo podijeliti s drugim ljudima.  Učinimo godinu 2015.  godinom zvonke radosti u vjeri – godinom „Radosti u Kristu“!

 

Novoapostolska Crkva u Republici Hrvatskoj © 2017