Geslo godine > 2016

Pobijediti s Kristom

 

To je geslo 2016. godine za oko devet milijuna novoapostolskih kršćana širom svijeta. To je bila misao vodilja prve službe Božje u novoj godini.  U crkvenim zajednicama u Južnoj Njemačkoj služba Božja je slavljena nedjelju 3. siječnja 2016. prije podne.

 

„Pobijediti s Kristom“ geslo je za godinu 2016.

 

Svojom žrtvom i svojim uskrsnućem Isus Krist je pobijedio grijeh i smrt.  Vjera u Isusa Krista otvara grešnom čovjeku mogućnost da se oslobodi grijeha i da uskrsne iz smrti. Neka Bog danas vjernicima po naviještenoj riječi u službi Božjoj i po sakramentu Svete večere dade snage da pobijedi sve što ih odvaja od Boga.  „Naša je međutim stvar boriti se protiv zla“, rekao je Veleapostol Jean-Luc Schneider, predvoditelj Novoapostolske Crkve International u svom govoru crkvenim službenicima. Apelirao je: „Učinimo godinu 2016. godinom pojede s Kristom!“

 

Pobjedu s Kristom nad zlom može se izboriti na primjer ako unatoč nedaćama ostanemo vjerni Gospodinu (Prva Ivanova 5, 5) i činimo dobro, pa i ako smo sami žrtva zloga (Rimljanima 12, 21).

 

Propovijed Veleapostola Jean-Luca Schneidera povodom Nove godine objavljena je na nac.today, međunarodnom portalu vijesti Novoapostolske Crkve.

 

 

Novoapostolska Crkva u Republici Hrvatskoj © 2017