Događanja

Pregled planiranih prijenosa službi Božjih (prevođene na hrvatski):

 

27.09. u 10:00 - Prijenos službe Božje okružnog apostola (Sindelfingen/DE)

11.10. u 10:00 - Prijenos službe Božje okružnog apostola (Karlsruhe-West/DE)

08.11. u 10:00 - Prijenos službe Božje veleapostola (Nürtingen/DE)

 

Više informacija o prijenosima za vrijeme COVID-pandemije u kategoriji Novosti

 


 

Posebna tema: Čemu služba Božja za pokojne?

Isus nudi spasenje i otkupljenje svima – na ovom i na onom svijetu. Zbog toga je poslao svoje apostole s nalogom da naviještaju Evanđelje o spasenju i da udjeljuju sakramente. Svojim svjedočenjem i molitvama podržavamo apostole u izvršavanju njihove zadaće.

 

Može li išta što činimo biti iskupljujuće za pokojne? Biblijski nam tekstovi govore da su naše službe Božje opravdane i potrebne. Apostol Pavao kaže da smo „suradnici Božji“ (1 Kor 3, 9). Bog je htio, dakle, da sudjelujemo u njegovom djelu otkupljenja. Jedan od načina naše suradnje s njime je i naša molitva za drugoga, pa tako i za pokojne.

 

Već su rani kršćani znali da su njihove žrtve, prinesene u ime mrtvih, bile djelotvorne. Isusova je smrt mnogo djelotvornija. Sâm Isus je rekao: „Ako tko rekne što protiv Sina Čovječjega, može se oprostiti, ali tko rekne što protiv Duha Svetoga, ne može mu se oprostiti ni na ovom svijetu ni na drugom.“ (1 Kor 12, 32).

 

Mora, dakle, postojati stanje u kojemu se ljudima oprašta i na drugom svijetu! Mi se svojim molitvama na službi Božoj zauzimamo za sve neotkupljene pokojne.

 

Da se i mrtvima mora propovijedati Evanđelje kaže se u Prvoj Petrovoj poslanici 4, 6: „Tȁ zato je i mrtvima propovijedana Radosna vijest da budu osuđeni kao ljudi s obzirom na tijelo, a da žive kao Bog s obzirom na duh.“

 

Krštavanje vodom, zapečaćivanje Duhom Svetim i slavljenje Svete večere za pokojne obavlja se tako da apostol odgovarajući vidljivi dio obreda obavi nad živima. Spasenjsko djelovanje sakramenata pritom ne koristi dotičnim živima, nego pokojnima.   Kao što je Isus Krist prinio svoju žrtvu na zemlji tako i apostoli udjeljuju sakramente na zemlji.

 

Više na temu: Služba Božja za pokojne

 


 

Službe Božje posebnim povodima: Dan zahvale za žetvu 2018.

Svoju zahvalnost možemo dokazati životom koji je određen Evanđeljem Isusa Krista. Vidljiv znak naše zahvalnosti je i financijska žrtva.

 

U nedjelju, 7.10.2018. (službe Božje u zajednicama Zagreb i Zadar u 9:30, Varaždin i Rijeka u 16:00 sati) te subotu, 13.10.2018. (služba Božja u zajednici Darda u 14:00 sati) imamo mogućnost prinijeti Gospodinu dodatnu financijsku žrtvu.

 

Ta žrtva zahvalnica poslužit će još uspješnijem djelovanju naše Crkve širom svijeta. Tim sredstvima izravno podupiremo mjesne Crkve u zapadnoj i istočnoj Africi kao i u istočnoj Europi.

 

Više na temu: Žrtve zahvalnice

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Novoapostolska Crkva u Republici Hrvatskoj © 2020