Geslo godine

Prepoznati Boga i njegovo stvorenje

 

Geslo 2017. godine: „Slava Bogu, Ocu našemu!“ sadrži tri zadaće koji smo si zadali za tekuću godinu. Spoznaja slave Božje i njegovog djelovanja stoji na samom početku. Veoma je zahtjevno spoznati slavu Božju u njezinoj veličini. Uz pomoć Duha Svetoga moguće je međutim shvatiti Božje djelovanje. – Što zapravo trebamo spoznati?

 

Bog je stvorio vidljivi svijet. Sve dolazi od njega. Njegova je volja početak svega. Nastojmo prepoznati Boga kao Stvoritelja i nikada ne posumnjati da je on začetnik svega! „Ako ih je zadivila njihova sila i snaga, morali su iz toga zaključiti koliko je tek silni njihov stvoritelj. Jer prema veličini i ljepoti stvorova možemo, po sličnosti, razmišljati o njihovu Tvorcu“ (Mudr 13, 4-5).

 

Bog je stvorio nevidljivi svijet. Pored vidljivog, materijalnog svijeta, Bog je stvorio i duhovni svijet. Tom svijetu pripada čovjekova živa duša. Bog je pripremio put po kojem se čovjek može vratiti k njemu, u zajedništvo s njime. „Da, Bog je tako ljubio svijet da je dao svog jedinorođenog Sina da ne pogine ni jedan koji u nj vjeruje, već da ima život vječni“ (Ivan 3, 16). To je put! Tako nam kaže Duh Sveti.

 

Bog stavlja sva svoja stvorenja čovjeku na raspolaganje. On je i ostaje vlasnik svojih stvorenja. I brine o tome da sva njegova stvorenja napreduju. Nama ljudima povjerio je vidljiva stvorenja, to jest zemlju, da se odgovorno odnosimo prema njima: „ ... i sebi je podložite“ (Post 1, 28). Pažljivo ćemo se odnositi prema njegovim stvorenjima i odgovorno prema prirodnim bogatstvima zemlje.

 

Želimo prepoznati i priznati Boga kao Stvoritelja. Iz takve spoznaje proizlaze naša hvala i zahvala. Spoznavši Boga govorimo o njemu i naviještamo njegovu slavu.

 

U tom vam smislu želim da spoznate veličanstvene božanske dimenzije.

 

Srdačan pozdrav

 

vaš

Jean-Luc Schneider

 

Novoapostolska Crkva u Republici Hrvatskoj © 2017