VAP_ZG_2021_1

Veleapostol u Hrvatskoj

Prvi dolazak Veleapostola Schneidera u Hrvatsku i posjet zajednici u Zagrebu, na blagdan Dana zahvale za žetvu

Na veliku radost braće i sestara, Veleapostol Novoapostolske Crkve, Jean-Luc Schneider, u nedjelju, 3. listopada 2021. posjetio je Hrvatsku. Povodom Dana zahvale za žetvu 2021., Veleapostol je održao svećanu službu Božju u unajmljenoj gradskoj dvorani Mjesnog Odbora Cvjetno Naselje, prema odredbama i mjerama zaštite od koronavirusa.

Veleapostol je služio uz riječi iz psalma 145,2.3: „Svaki ću dan tebe slaviti, ime ću tvoje hvaliti uvijek i dovijeka. Velik je Gospodin i svake je hvale dostojan, nedokučiva je veličina njegova!“ U svom je služenju istaknuo veličinu Božju i da nam Bog u svojoj veličinu uvijek iznova poklanja spasenje te da možemo imati pouzdanja u njega.

U pratnji Veleapostola bili su okružni apostol Michael Ehrich (Mjesna Crkva Južna Njemačka), u čiji okrug Hrvatska pripada, kao i apostoli Jens Korbien (Mjesna Crkva Sjeverna i Istočna Njemačka) i Gerd Opdenplatz (Mjesna Crkva Zapadna Njemačka). Veleapostol je pozvao apostole Korbiena i Opdenplatza da dadnu svoj doprinos njegovoj propovijedi.

Nakon službe Božje, Veleapostol i njegova pratnja posjetili su i zajednicu Zagreb u Starotrnjanskoj 28, prilikom čega je i snimljen kartki intervju za Prvi Program Hrvatskog Radija. Isječak iz emisije Religijski Forum, emitirane 14.10.2021. poslušajte ovdje: