Geslo godine 2023. – S Kristom služiti i kraljevati

Poruka Veleapostola Jean-Luca Schneidera uz novu godinu:

Draga braćo i sestre,

nova godina je uvijek dar Božji nama ljudima. Bez obzira što će nam predstojeće vrijeme donijeti, uvjereni smo da će Bog nastaviti svoje djelovanje. I nadalje će nastojati svojom ljubavi privući k sebi što više ljudi, uvesti ih u svoje zajedništvo, u svoju vječnu slavu.

Središnji dio njegovog plana otkupljenja je kraljevstvo mira. Tamo će dionici prvog uskrsnuća postati „svećenici Božji i Kristovi i s njime će kraljevati tisuću godina“, kako stoji zapisano u Knjizi Otkrivenja 20,6.

Želimo što je moguće prije biti zajedno s Kristom i surađivati s njime. Na to se i pripremamo. Zbog toga treba naše geslo za 2023. godinu glasiti. „S Kristom služiti i kraljevati“.

Da bismo ispravno shvatili to geslo, trebamo se još jednom osvrnuti na kraljevstvo mira:

Služiti: To je pravi smisao postojanja „svećenika Božjih i Kristovih“. Njihovo se služenje sastoji prije svega u tome da se Bogu klanjaju, da ga hvale i slave, ali i u tome da propovijedaju evanđelje i da vode ljude prema Bogu.

S Kristom: Ne trebamo služiti samo uz Krista, već i djelovati po njegovom nalogu. Danas se trudimo da budemo što sličniji Isusu. Njegovi će svećenici u kraljevstvu mira biti toliko prožeti njegovom naravi da će doslovno utjelovljavati njegovu ljubav i milosrđe. Ujedno će i imati Kristov autoritet. Zbog toga ih ništa i nitko neće moći spriječiti u vršenju njihovog naloga.

Kraljevati: To kraljevanje nema ništa zajedničkog sa svjetovnim vladanjem. Radi se o tome da svim svojim bićem zračimo ljubav Kristovu. Tko to uspije, pomaže Isusovoj ljubavi da vlada. Osim toga, čini kraljevstvo Božje vidljivim kao što je to činio i sam Isus. Njegovo kraljevanje ne poznaje prisilu ni pritisak, već jedino snagu ljubavi koja sve privlači k sebi. Kraljevati bez očitovanja vlasti – znači opet služiti.

S Kristom služiti i kraljevati: To nećemo prakticirati tek u kraljevstvu mira. To želimo činiti već danas. I upravo je zbog toga ta zadaća dio našeg plana djelovanja tokom 2023. godine.

Služiti: Kako možemo služiti već danas? Kao prvo, tako da zaboravimo svoju svakodnevicu kada odlazimo na službu Božju, gdje se klanjamo Bogu i hvalimo ga u zajedništvu vjernika. S druge strane tako da Kristovo evanđelje potvrđujemo svojim životom. Svom bližnjemu možemo služiti tako da ga ljubimo kao što Isus nas ljubi.

Već smo danas pozvani da kraljujemo, ali ne tako da pokušamo iskazivati bilo kakvu vlast nad svojim bližnjim. Naprotiv, radi se o tome da nastojimo vladati svojim mislima i svojim osobim postupcima.

Takav način kraljevanja usvajamo s Kristom, s njegovom pomoći i prema njegovom uzoru. O tome nekoliko primjera:

  • Njegova ljubav ne razdvaja, već povezuje.
  • Njegova milost nas podiže nakon pada.
  • Njegova nam mudrost pomaže da učimo iz svojih pogrešaka.

Najbolji put da steknemo i očuvamo kontrolu nad svojim životom jest da dopustimo Kristu da kraljuje u našem srcu. Neka nas ta misao vodi – posebno tokom ove godine!

Bilo je ovo nekoliko misli uz naše ovogodišnje geslo. Na samom smo početku ove godine! I ako Gospodin još uvijek ne dođe, moći ćemo doživjeti još mnoge službe Božje. Radujem se budućem spoznajama do kojih ćemo doći po djelovanju Duha Svetoga.

Zajedno sa svim apostolima želim vam, draga braćo i sestre, blagoslovljenu i ispunjenu 2023. godinu!