Geslo godine 2022. – Zajedno u Kristu

Poruka Veleapostola Jean-Luca Schneidera za nadolazeću godinu je o zajedništvu; on to vidi na četiri razine. U svojoj video poruci navjestio je geslo Novoapostolske crkve za 2022. godinu: “Zajedno u Kristu”. Niže pročitajte prepisku novogodišnjeg obraćanja:

Draga braćo i sestre,

Opet nam je počela jedna nova godina. Još jednom si uzimamo vremena za razmišljanje o onome što nas drži zajedno kao novoapostolske kršćane: o povratku Isusa Krista. Bez obzira na to što nam idući mjeseci donose, u vjeri se usredotočujemo na dan Gospodnji!

Čvrsto vjerujemo da će Gospodin doći da nas odvede k sebi. Krist neće doći uzeti k sebi skupinu usamljenika, nego zajednicu, u jedinstvu, naime Njegovu zaručnicu. Ovoj tvrdnji želimo dati posebnu pažnju u 2022. godini.

Naše ovogodišnje geslo je: “Zajedno u Kristu”. Neka nas ove riječi prate kroz dane koji su pred nama!

Proučimo malo pobliže ovo “zajedništvo”. Ja u tome vidim četiri razine:

  • prva: naše zajedništvo s trojedinim Bogom
  • druga: naše zajedništvo u službi božjoj
  • treća: zajednički život u zajednici
  • i na kraju: zajedništvo živih i mrtvih.

Što znači imati zajedništvo s trojedinim Bogom? — Vrlo je jednostavno: božanski život je život u zajedništvu. Trojedini Bog je Bog zajedništva između Oca, Sina i Duha Svetoga. I ovaj Bog poziva čovjeka u zajedništvo sa sobom. Svatko tko u sebi nosi božanski život, čezne za zajedništvom s Bogom i njegovim narodom.

Ovo međusobno zajedništvo je nešto što doživljavamo prije svega u našem zajedništvu u službi božjoj. U njoj nam Isus daruje svoju riječ, svoju milost, svoje tijelo i svoju krv. Također doživljavamo zajedništvo s onima koji s nama dijele iste prioritete, isti cilj i isti put.

A zašto je zajedništvo posebno važno? — Zato što nas život u zajednici priprema za Gospodinov povratak, jer ovdje rastemo zajedno kao svadbena zajednica. Unutar njega učimo prevladati ono što nas razdvaja.

To ne znači da se moramo odreći vlastitog identiteta. To jednostavno znači da prihvaćamo različitost svog bližnjeg, da gledamo dalje od svojih vlastitih briga, izvan svoje zajednice, svoje zemlje i svoje generacije. Oni koji žive u Kristu su pažljivi i odgovaraju na potrebe bližnjeg. Oni sudjeluju u radostima i tugama drugih. Živjeti zajedno u Kristu znači biti spreman dati bližnjemu i također primati od njega. A da bismo to stvarno naučili, moramo se istinski okupiti.

Ono što je još ostalo, navedeno u zadnjoj točci, jest zajedništvo živih i mrtvih. — Zajedništvo u Kristu je jače od smrti. Živi i pokojni zajedno se pripremaju za Kristov povratak. Oni doživljavaju iste božje službe, primaju iste sakramente i mole jedni za druge. Na svom povratku, Gospodin će spojiti žive i mrtve i tada ćemo svi zajedno zauvijek biti s njim.

To je naš cilj, zajedno radimo na tome – zajedno u Kristu!

Dakle, draga braćo i sestre, sve je ovo sadržano u našem geslu:

  • zajedništvo s trojedinim Bogom
  • zajedništvo u službi božjoj
  • zajednički život u zajedništvu
  • i zajedništvo živih i mrtvih.

Bez obzira što donosi nova godina, budite sigurni: Bog je sa svojima. I apostoli se mole za vas.

Želim vam svima blagoslovljenu 2022. godinu koja će nas dovesti bliže našem cilju – biti zajedno u Kristu.