Slavlje u Zagrebu: Umirovljenje i zlatni pir

U srijedu, 20. ožujka 2024. okružni apostol Michael Ehrich posjetio je Hrvatsku i održao službu Božju sa zagrebačkom zajednicom. Povod njegovog posjeta je umirovljenje evanđelista Janeza Lesjaka te udjeljivanje blagoslova bračnome paru Ani i Janezu Lesjaku za zlatnu obljetnicu braka.

Na ovu posebnu službu Božju bila su pozvana i braća i sestre varaždinske i riječke zajednice, kojima je evanđelist Lesjak služio u svojih 26 godina u svećeničkoj službi. Također su sudjelovala i braća i sestre iz susjedne Slovenije.

Okružnog apostola je pratio evanđelist Kay Harz, a kao temelj propovijedi služila je korizmena riječ iz evanđelja po Luki 18, 31-33.

Kao blagoslov za zlatnu obljetnicu braka, okružni apostol uputio je slavljenicima sljedeću biblijsku riječ:

Onaj koji stanuje u zaštiti Svevišnjega, koji boravi u sjeni Svemoćnoga. Govorit će ovako Gospodu: “Ti si utočište moje i utvrda moja, Bog moj, u koju se uzdam!”

Psalm 91,1.2

U svom obraćanju slavljeničkom bračnom paru okružni apostol je istaknuo koliko su njih dvoje bili snažni i puni međusobe ljubavi i ljubavi prema Isusu u svim zajedničkim godinama. Oni su, kako se vidi iz biblijskih riječi psalma, doživjeli zaštitu Svevišnjeg i ostali u čvrstoj vjeri i obraćanju k Bogu.

Zlatna godišnjica braka je proslava koja nije udijeljena svakome, jer naš par slavi 50 godina zajedničkog života i međusobne potpore u svim situacijama. Ovo je nešto vrlo posebno, čemu im je duhovnik čestitao i predstavio ih nam kao pravi uzor.